Admin 16-06-2007 09:23 Witam,
dziekujemy za opinie
bogzem 14-06-2007 19:08 Sory nie wiedziałem, że s± ograniczenia w literkach,kończę ...wła¶ciwie to oceni.Ja daję Wam 6 !
bogzem 14-06-2007 19:00 Witam wszystkich mieszkańców Grodkowa.Bardzo dobrze się stało, że powstała ta strona.Mam nadzieję, że dobrze się przysłuży miastu.Twórcom gratuluję pomysłu.Mam nadzieję, że kto¶ zauważy co robicie i w
Prelekcja dotyczyć będzie cech charakterystycznych ¶l±skiej mowy, jej odmienno¶ci od pokrewnych systemów językowych oraz typowych pułapek leksykalnych i składniowych (słowa i konstrukcje zdaniowe, które w językach pokrewnych maj± podobn± postać, ale zupełnie inne znaczenie). Prelegent - Mirosław Syniawa, sekretarz towarzystwa Pro Loquela Silesiana.
Postów: 16 Miejscowo¶ć: Gliwice - os. Obrońców Pokoju Data rejestracji: 29.07.07
Dodane dnia 25-03-2010 23:23
27 marca 2010 roku zapraszam na kolejne spotkanie w Muzeum ¦l±skim w Katowicach.
Jak to wszyjsko naszkryflać? - na lekcji trzeciej będzie mowa o historii ¶l±skiego pi¶miennictwa, o problemach ujednolicenia języka, o zasadach zapisu mowy ¶l±skiej.